Şair Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şair PilavıŞAİR PİLAVI malzemesi 4 bardak pirinç 1 ciğeri 1 bardak antep fıstığı 4 bardak un 1 küçük kutu 1 adet piliç 2 adet 2 bardak suyu 250g margarin tuz Yapılışı un elenip bir tepsiye konur ortası çukur yapılır yağın yarısı elle ezilir, çukura konur, içine 2 kırılır, tuz eklenir ve bir çorba kaşığı su ile hamur karıştırılır yavaş yavaş un ortaya toplanarak hamur elde edilir bir kenara bırakıp 15dk bekletiriz sonra bu hamuru oklava ile yarım cm kalınlığında açarız ikişer parmak eninde şeritler halinde kesilir başka bir tencerede suyu ile normal pilav pişirilir Şerit hamurlar bir tepsiye kafes şeklinde dizilir boşluklarına antep fıstıklarını tek sıra halinde koyarız haşlanır küçük parçalar halinde una bulanıp yağda kızartılır piliç haşlanır etleri kemiklerinde ayırıp lokma lokma doğranır piliç etleri, , , tuz, karabiber pilava karıştırılır ve hepsi birden hamurların döşendiği tepsiye dökülür kepçeyle hafifçe bastırılır işe başlarken tepsiye kafes gibi yerleştirilmiş hamurların uçları uzunca tutulmuş ve dışarıda bırakılmıştı pilav bastırıldıktan sonra dışta kalan bu uçlar tepsinin üzerine doğru toplanır tepsiyi fırına olduğu gibi koyarız![]() Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar! |
|
|
|