Kalpak Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalpak PilavıMALZEMELER: 2 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı Pilavlık Pirinç 1 çorba kaşığı Ayçiçek Yağı 3 su bardağı su ' 2 adet kesme şeker 1 adet defne yaprağı 1 adet 250 gram kıyma 4 adet havuç Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı yenibahar Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI: Pirinci ayıklayıp, sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin Yıkayıp, süzgeçten geçirin Tencereye 2 çorba kaşığı margarin 2 adet kesme şeker, defne yaprağı, 3 su bardağı su ve tuz ekleyin Kaynayınca pirinci ekleyip, karıştırın Kısık ateşte demlendirin Bir tavaya rendelenmiş ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı Soteleyip, kıymayı ekleyin Kıyma, suyunu salıp çekene kadar kavurun Tuz, karabiber, yenibahar ve kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın 4 adet havucu soyup rendeleyin Yarısını sıcak olan kıymaya karıştırın Yuvarlak ve derin bir kaseye hazırlanan kıymalı harcı koyup bastırın Üzerine kalan ları bastırın En üste de, içinden defne yaprağını aldığınız pilavı bastırın Servis tabağına ters çevirin Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar! |
|
|
|