Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavı, pirinç, salma

Salma Pirinç Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salma Pirinç Pilavı




Salma Pirinç Pİlavı

=malzemeler=

2 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

2,5 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı tuz

=hazırlanışı=

Pirinç ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir Sonra bol soğuk suda yıkanır, süzgece çıkarılır Tencereye et suyu ve tuz konur Kaynama noktasına gelince pirinç katılır Orta ateşte kapaklı olarak 10 dakika pişirildikten sonra yakmadan eritilmiş tereyağı ilave edilir, karıştırılır Tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte 12 dakika daha pişirilir Üzerine temiz bir bez kapatılır, yarım saat dinlendirilir Daha sonra dikkatlice karıştırarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.