Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, pilav

Bezelyeli Pilav ....

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Pilav ....



Pilav için :
2 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Su bardağı kaynar su
Tuz
Bezelye sote için :
4 Su bardağı kaynar su
1 Çay kaşığı karbonat
Tuz
Yarım kilo bezelye
1 Adet soğan

Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp, suyunu süzün
Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun
Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın
3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin
Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın
5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün
Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun
Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin
Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin
Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın
Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.