Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acem, pilavi

Acem Pilavi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acem Pilavi



Malzemeler ;
2 su bardağı Pilavlık Pirinç
200 gr Yağ
300 gr Kuşbaşı Koyun Eti
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
2 adet Kuru Soğan
Tuz, isteğe bağlı Baharatlar
Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz
Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir

Koyun eti yağda kavrulur Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir Arzu edilirse, dolma
fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule eklenebilir

Hepsinin üstüne pirinçler konur Tuz ve Su ilave edilir Kapağın kenarları, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatılır

Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur Bir tepsiye ters yüz edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.