Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akasya, pilavı

Akasya Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akasya Pilavı



Malzemeler
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Adet arpacık soğan
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet domates
Yarım demet dereotu
Yeterince et suyu
Tuz

Hazırlanışı
  • Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin
  • Margarini tencereye alın
  • Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın
  • Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin
  • Eti ise küçük parçalar halinde kesin
  • Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin
  • Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin
  • Havucu rendeledikten sonra ilave edin
  • Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin
  • Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin
  • Tuzunu ayarlayın
  • Ayırdığınız et suyunu ilave edin
  • Kaynayınca pirinci içine atın
  • Suyunu çekene dek pişirin
  • Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.