![]() |
Tavuklu Harem Pilavi (Osmanli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Harem Pilavi (Osmanli)Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1200 gramlık bir yarka, 50 gram margarin yağı, 2 baş soğan, 3 diş sarımsak, 1/2 çay kaşığı zencefil, 2 baş karanfil, 2 çay kaşığı dövülmüş kişniş, 1 tutam dövülmüş kakule, 1 çimdik safran, 1 tutam kimyon, 1 tutam karabiber, 4-5 tatlı badem içi, 1 tutam darulfülfül, yeteri kadar tuz, 1 kâse yoğurt ![]() Yapımı : Tavuğun tüylerini yolup içini çıkarmalı, ince tüylerini gidermek için tütsülemeli ve bol suda içini, dışını iyice yıkamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu karışımı çok hafif bir ateşte beş dakika kadar pişirdikten sonra marinatından çıkarılacak tavuk parçalarını bunların üzerine yaymalı ve bunların her yanını nar gibi kızartmalı ![]() Yarka parçaları kızarınca marinatını azar azar katmalı ve tavuğu çok hafif bir ateşte birbuçuk - iki saat kadar pişirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|