Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, pilav

Cevizli Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Pilav




Cevizli Pilav

Malzemesi;
4 su bardağı pirinç
1 su bardağı fırınlanmış kesme erişte
8 su bardağı et suyu
2 su bardağı ceviz
İÇİ:
1 tatlı kaşığı şeker
200 gr tereyağı
tuz

Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayın, 1 tatlı kaşığı tuz katın ve sıcak suda bekletin Derince bir tencerede eriteceğiniz tereyağında erişteyi birkaç kere çevirin Süzülmüş pirinçleri de katıp 4-5 dakika daha kavurun Pirinçler saydam bir hal alınca et suyunu katın ve pilavınızı kaynamaya bırakın Kaynayınca ateşi kısın, suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirin Ateşi kapatınca iri çekilmiş cevizleri katıp tencerenin altından üstüne doğru birk< x, kere karıştırın Emici bir kağıt veya peçeteyle kapatarak lb 20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.