Biftekli Çubuk Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biftekli Çubuk MakarnaBİFTEKLİ ÇUBUK MAKARNA GEREKLİ MALZEMELER (4 kişilik): 225 gr kemiksiz dana lop et, 115 gr çubuk makarna, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, doğranmış 1 orta boy soğan, 450 gr doğranmış domates, 250 gr doğranmış yeşil fasulye, 100 gr dilimlenmiş mantar, 85 gr (1/3 su bardağı) domates salçası, 1/2 tatlı kaşığı dövülmüş rezene tohumu (istenirse), 1/4 tatlı kaşığı biber, 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, birkaç dal dereotu (istenirse) ![]() HAZIRLANIŞI Eti hafif dondurun, yaglarini temizleyin ve liflerin yönünde, lokmalik ince seritler halinde dograyin Makarnayi tarife göre pisirin, süzün ve ilik olarak bekletin Sos için; yagi genis bir tavada ve orta ateste isitip, eti ve soganlari ekleyin Et kahverengilesinceye dek (2-3 dakika) karistirarak kavurun Domates, fasulye, mantar, salça, rezene ve biberi ekleyin Kaynamaya baslayinca altini kisip, kapagini kapatmadan (7-8 dakika) koyulasana dek, arada bir karistirarak pisirin Peyniri ekleyin Tabaga aldiginiz makarnalarin üzerine sosu dökerek servis yapin Istenirse üzerine biraz daha kasar peyniri serpilebilir
|
|
|
|