Prof. Dr. Sinsi
|
Makarna Karbonara (Etli Yumurtalı Erişte)
MAKARNA KARBONARA (Etli Yumurtalı Erişte)GEREKLİ MALZEMELER50 gr ev eriştesi, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet soğan, 200 gr dana eti, 1 diş sarmısak, 3 yumurta, 300 ml krema, 50 gr parmesan, 2-3 sap nane veya fesleğen
HAZIRLANIŞIKuşbaşı et, sarmısak ve soğanları, bir tencere içinde kızdırdığınız yağda karıştırarak kavurun 1 bardak su ekleyin ve tencerenin kapağı kapalı halde, etler suyunu çekip, yumuşayıncaya dek pişirin Yumurta, krema ve rende parmesanı, bir karıştırma kabında tel yardımıyla çırpın Karışımı tencereye ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika pişirin 10-12 dakika haşladığınız makarnaları süzüp, sos ilavesiyle harmanlayın ve üzerini taze fesleğen veya nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
|