Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erişte, etli, kuşbaşi, makarna, mantarli, peynir, soslu

Mantarli Peynir Soslu Kuşbaşi Etli Erişte Makarna

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarli Peynir Soslu Kuşbaşi Etli Erişte Makarna



MANTARLI PEYNİR SOSLU KUŞBAŞI ETLİ ERİŞTE MAKARNAGEREKLİ MALZEMELER
(4 kişilik): 200 gr erişte makarna, 1 cm dilimlenmiş 2 orta boy havuç, 1 su bardağı dilimlenmiş taze mantar, 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1/2 tatlı kaşığı kurutulup ufalanmış reyhan, 1 1/4 su bardağı süt, 200 gr kadar iyi pişmiş dana kuşbaşı (lokmalık şeritler halinde kesilmiş), 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞIMakarna ve havuçları, geniş bir tencerede bol tuzlu kaynar suyla, arada bir karıştırarak haşlayın Süzün ve ılık olarak bekletin Sos için; mantarları yağda yumuşayana dek çevirin ve unu, maydanozu ve reyhanı ekleyin Sütü bir defada boşaltıp, koyulaşıncaya ve baloncuklar çıkana dek karıştırarak pişirin Dana kuşbaşı ve peyniri ekleyip, peynir eriyinceye dek karıştırın Sosu makarnanın üzerine döküp, karıştırarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.