![]() |
Kivi-Muz Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kivi-Muz ReçeliKivi-Muz Reçeli Tarifi Malzemeler Toplam 600 gr ayıklanmış ve doğranmış muz-kivi 3 su bardağı şeker 1 ![]() 1 tatlı kaşığı reçel yap Yapılışı Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20dakikada şerbet istanilen kıvamı alıyor ![]() ![]() Kıvamı anlamak için tırnağınızın üzerine bir damla damlatın Eğer damla akmıyor tırnağınızın üzerinde damladığı şekli ile kalıyorsa şerbet tamam demektir ![]() Şeker ve suyu kaynatın Doğranmış meyveleri reçel yap ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Kavanozlara doldurup soğuduktan sonra bir gece buz dolabında bekletip ertesi gunu yemeye hazir afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|