![]() |
Kekikli Fasulye Salatası (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kekikli Fasulye Salatası (4 Kişilik)MALZEMELER 250 gr ![]() 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker 4-5 Yemek Kaşığı Sirke 1 Çay Bardağı Beyaz Şarap 4 Detne Yaprağı Taze veya Kuru Kekik Tuz 1/2 Su Bardağı İri Kuru Fasulye 8 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Fasulyeleri yıkayıp soğuk su içinde bir gece bekletin ![]() ![]() Soğanları soyun ![]() ![]() Sirke, beyaz şarap, 3 çay bardağı su ilave edip kaynatın ![]() Şaraplı sos kaynayınca arpacık soğanlarını, defne yaprağı ve kekiği ekleyin ![]() Tuz katıp 20 dakika hafif ateşte pişirin ![]() Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış süzülmüş kuru fasulyeyi ilave edin ![]() Fasulyelerin sosu içine çekmesi için bekletin ![]() ![]() Servis yapmadan önce yağ ekleyip karıştırın ![]() |
![]() |
![]() |
|