![]() |
Havuç, Sultani Bezelye, Hindiba Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuç, Sultani Bezelye, Hindiba SalatasıHavuç, Sultani Bezelye, Hindiba Salatası =malzemeler= 1 çorba kaşığı arpacık soğanı (çok ince doğranmış) 1 diş sarımsak (hafifçe dövülmüş) 1 çorba kaşığı sirke 1 1/2 çorba kaşığı bademyağı (ya da cevizyağı) bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 küçük havuç (ince şeritler halinde doğranmış) 750 g sultani bezelye (ince şeritler halinde doğranmış) 250 g (1 adet orta boy) hindiba (ince şeritler halinde doğranmış) =hazırlanışı= Büyük bir salata kâsesinde arpacık soğanları, sarmısak ve siraaai karıştırın ![]() ![]() Havuç çubuklarını 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) kaynar su içinde 1 dakika haşlayıp, sultani bezelyeleri ekleyerek, sebzeleri 15 saniye daha pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tarifte kokudan fedakârlık ederseniz, bademyağı ya da cevizyağı yerine, natürel zeytinyağı kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|