![]() |
Yeşillikli Elmalı Taze Patates Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşillikli Elmalı Taze Patates Salatası1 iri tatlı elma 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 500 g taze patates (yıkanıp kazındıktan sonra, 2 cm boyutlarında küp biçiminde kesilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke 1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 250 g ıspanak (ya da pazı; ayıklanıp yıkanmış ve yaprakları iri doğranmış) 1/2 su bardağı süt bir tutam taze çekilmiş karabiber Elmayı soyup, 4'e bölerek, çekirdekli bölümlerini çıkarın ![]() ![]() Bir tencereye 1/2 litre (yaklaşık 2 su bardağı) su koyup, patatesleri ve tuzu ekleyerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sirke ile zeytinyağının 1/2 çorba kaşığını küçük bir kâsede karıştırıp sıcak patates - elma karışımının üstüne dökün ![]() Kalan zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, orta ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, içindeki sebzeli karışımı patates - elma karışımının bulunduğu kâseye boşaltın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|