Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çerkez, sizbal

Sizbal (Çerkez)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sizbal (Çerkez)



Sizbal (Çerkez)

Açıklama

Erikler az suyla pişirilip süzgeçten geçirilir Çıkan püre ve 1 çay bardağı pekmez bir taşım kaynatılır
Malzemeler

Yarım kg erik
4 su bardağı yoğurt
1 demet taze soğan (robottan geçirilmiş)
2 diş sarımsak
kişniş
1 çay bardağı pekmez
4 yumurta (haşlanmış)
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı acuka

Tarifi

Erikler az suyla pişirilip süzgeçten geçirilir Çıkan püre ve 1 çay bardağı pekmez bir taşım kaynatılır İçine ince kıyılmış taze soğan, sarımsak, kişniş ve mısır unu konup bir iki kez çevrilir ve ateşten alınır Acuka konulup soğutulur Yoğurt ve küp küp doğranmış haşlamış yumurta konur ve karıştırılır Üzeri taze yeşilliklerle süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.