Sizbal (Çerkez) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sizbal (Çerkez)Sizbal (Çerkez) Açıklama Erikler az suyla pişirilip süzgeçten geçirilir Çıkan püre ve 1 çay bardağı pekmez bir taşım kaynatılır Malzemeler Yarım kg erik 4 su bardağı yoğurt 1 demet taze soğan (robottan geçirilmiş) 2 diş sarımsak kişniş 1 çay bardağı pekmez 4 yumurta (haşlanmış) 2 çorba kaşığı mısır unu 1 çorba kaşığı acuka Tarifi Erikler az suyla pişirilip süzgeçten geçirilir Çıkan püre ve 1 çay bardağı pekmez bir taşım kaynatılır İçine ince kıyılmış taze soğan, sarımsak, kişniş ve mısır unu konup bir iki kez çevrilir ve ateşten alınır Acuka konulup soğutulur Yoğurt ve küp küp doğranmış haşlamış yumurta konur ve karıştırılır Üzeri taze yeşilliklerle süslenir |
|