09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tofu Salatası
Tofu salatası
Açıklama
Kırmızıbiber sosu, zencefil, sarmısak, soya sosu ve sıvıyağı kapaklı küçük bir kavanozda iyice çalkalayın Tofu’yu 2cm’lik küpler halinde kesin Orta boy bir kabın içine koyup üzerine hazırladığınız salamura suyunu dökün ve folyoyla örtüp 1 saatliğine buzdolabına kaldırın
Malzemeler
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber sosu
1 5 tatlı kaşığı taze zencefil, kıyılmış
1 diş sarmısak, dövülmüş
2 tatlı kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
250 gr sert tofu
100 gr kabuklu bezelye
2 küçük boy havuç, kibrit çöpü kalınlığında dilimlenmiş
100 gr kırmızı lahana, ince ince dilimlenmiş
2 yemek kaşığı yerfıstığı, dövülmüş
Tarifi
1 Kırmızıbiber sosu, zencefil, sarmısak, soya sosu ve sıvıyağı kapaklı küçük bir kavanozda iyice çalkalayın Tofu’yu 2cm’lik küpler halinde kesin Orta boy bir kabın içine koyup üzerine hazırladığınız salamura suyunu dökün ve folyoyla örtüp 1 saatliğine buzdolabına kaldırın
2 Bezelyeyi küçük bir tencereye koyun, üzerine kaynar su döküp 1 dakika bekletin Süzdükten sonra soğuk suya atın İyice süzün
3 Bezelye, havuç ve lahanayı tofuya ekleyip iyice karıştırın Servis tabağına ya da ayrı ayrı tabaklara alın, üzerine fıstık serpip hemen servise sunun
|
|
|