Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, meyvalı, salatası

Meyvalı Dana Salatası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyvalı Dana Salatası




1/2 tatlı kaşığ toz hardal
1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
500 g dana filetosu (yağları ve sinirleri temizlenmiş)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
3 iri portakal
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı taze kişniş (ya da maydanoz: kıyılmış)
3 şeftali (dilimlenmiş)
1 demet pancar yaprağı (ya da 125 g ıspanak; yıkanıp sapları ayıklandıktan sonra, kurulanmış)

Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Hardal, kişniş, kırmızıbiber ve tuzu bir kâsede karıştırıp, karışımı elinizle dana filetosunun üstüne ovarak sürün
Ateşe dayanıklı bir cam (ya da seramik) kaba ayçiçek yağının 1/2 çorba kaşığını koyup kabı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca dana filetosunu kaba koyup, ara sıra altüst ederek 5 - 6 dakika pişirin Sonra kabı ateşten alıp, fırına vererek, filetoyu hafifçe sertleşinceye ve bir şiş batırıldığında suyu açık renkli çıkıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, eti bir tabağa çıkararak (pişme suyunu saklayın), oda sıcaklığına ininceye kadar (yaklaşık 20 dakika) bekletin
Akan suyun ziyan olmaması için bir kâse üstünde çalışarak, portakalların kabuklarını, beyaz zarlarını da alarak soyun Keskin bir bıçakla dilimlerin zarlarını da alıp, bir kenara bırakın
Cam (ya da seramik) kaptaki pişme suyunun üstünde birikmiş yağı kaşıkla alıp atın Kabı orta ateşe oturtup, siraaai ve kâsede birikmiş portakal suyunu ekleyin Kabın dibine ve kenarlarına yapışan posaların erimesi için tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca kabı ateşten alıp, karışımı tel süzgeçten bir salata kâsesine süzün Taze kişnişleri (ya da maydanozları) ve kalan 1 1/2 çorba kaşığı çiçekyağını da kâseye koyup, portakal ve şeftali dilimlerini katın ve dilimlerin parçalanmamasına dikkat ederek karıştırın
Büyük bir servis tabağına pancar yapraklarını (ya da ıspanakları) döşeyin Kâsedeki meyvaları delikli kaşıkla yeşilliklerin üstüne aktarın Dana filetosunu keskin bir bıçakla ince dilimleyip, meyvaların üstüne dizin Kâsede kalan meyvalı suyu üstlerine gezdirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.