![]() |
İncir Soslu Kuzu Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncir Soslu Kuzu Salatası1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1,5 kg kuzu budu (yağları temizlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 175 g kuru incir 4 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 su bardağı tuzsuz et (ya da tavuk) suyu 5 çorba kaşığı sirke 1 yeşil salata (yıkanıp, kurulanmış) taze kekik dalları (süsleme için; isteğe bağlı) Önce fırınınızı 180 °C ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı yeniden orta ateşe oturtup, zeytinyağının 1 çorba kaşığını, incirleri, arpacık soğanlarını, kekiği, kalan karabiberi koyun ve karışımı sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin ![]() ![]() Kabı ateşten alıp, incirleri delikli kaşıkla bir tabağa çıkarın ![]() ![]() ![]() Kuzu eti iyice soğuyunca, keskin bir bıçakla ince dilimleyin ![]() ![]() Sirkeli yeşil salata yapraklarını 8 düz tabağa döşeyip, kuzu dilimlerini yaprakların üstüne yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|