![]() |
Tavuklu Küçük Ekmekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Küçük EkmeklerMalzemeler
Yapılışı Harcı için: Tavuk göğsünü , tavla zarı büyüklüğünde kesiniz ![]() Kuru soğanı yemeklik doğrayınız ![]() ![]() ![]() Yayvan bir tavada sanayı kızdırıp içine doğranmış tavukları ekleyip, renk verdiriniz ![]() Daha sonra içine doğranmış kuru soğanları ekleyip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() En son olarak kıyılmış taze soğanları, tuz - karabiberi ilave edip, bir taşım kavurduktan sonra harcı, yayvan bir kaba alıp, soğutunuz ![]() Derin bir kap içerisinde unu, tuzu, muskatı, karabiberi ve rende kaşarı karıştırıp, ortasını çukur açınız ![]() Açtığınız çukurun içine, soğuttuğunuz tavuklu harçı, sütü ve suyu koyup, parmak uçlarınız ile cıvık bir hamur haline gelene kadar yoğurunuz ![]() ![]() Hamuru unlanmış aaagah üzerine koyup, kıvamı gelinceye kadar az bir süre yoğurunuz ![]() ![]() Hamuru merdane yardımı ile 2 cm kalınlığında açıp, kalıpla kesiniz ![]() Tavuklu ekmekleri Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizip, önceden 200 derece de ısıttığınız fırında, 10-15 dakika ekmeklerin üzerleri kızarana kadar pişiriniz ![]() Pişen ekmeklerin üzerine Sana ekmeküstü sürüp, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|