![]() |
Mango Kırmızı Soğan Soslu Enginar Göbeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mango Kırmızı Soğan Soslu Enginar Göbeği8 iri enginar 1 limon (2'ye kesilmiş) 1 olgun mango (kabuğu soyulup, etli bölümü küçük küpler halinde doğranmış) 1 1/2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 küçük kırmızı soğan (doğranmış) Enginarlardan birinin sapını kesip, en alttan başlayarak göbekteki uçuk sarı yapraklara ulaşana kadar dış yapraklarını soyup atın ![]() ![]() ![]() ![]() Kalın dipli bir tencereye 12,5 cl ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, enginarları delikli kepçeyle geniş bir tabağa çıkararak, bir kenarda soğumaya bırakın ![]() Sosu hazırlamak için mango parçaları, limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi blendıra koyup, püre haline getirin (arada en az 1 kez blendırı durdurarak, kenarlarına yapışan püreyi kaşıkla kazıyın) ![]() ![]() Enginarlar soğuyunca, bir kaşıkla göbeklerindeki yumuşak yaprakları ve tüylü bölümleri kazıyarak atın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|