Mantarlı Kremalı İspanak |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kremalı İspanakMantarlı Kremalı Ispanak =malzemeler= 650 g ıspanak (yıkanıp, ayıklanmış) 25 g (1 1/2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 7 g (1 çorba kaşığı) un 12,5 cl ( 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu 60 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, doğranmış) 6 cl ( 1/4 su bardağı) süt bir tutam hintcevizi rendesi 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) =hazırlanışı= Ispanakları büyük bir fırın kabına koyup, kabın üstünü plastik filmle örterek, fırına verin ve ıspanakları % 100 ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, plastik filmi atarak, ıspanakları bir süzgeçte süzün ve bir kaşığın tersiyle bastırarak (ya da ılınınca tutam tutam avucunuzda sıkarak) bütün sularını bırakmalarını sağlayın Ispanakları pişirdiğiniz kaba tereyağını koyup, kabı fırına vererek, tereyağı % 100 ısıtılmış fırında eriyinceye kadar (30 saniye) bekletin Kabı fırından alıp, unu ekleyerek, çırpma teliyle hamur kıvamı alıncaya kadar karıştırın Tavuk (ya da sebze) suyunu ekleyip, çırpma teliyle iyice karıştırdıktan sonra, mantarları ekleyerek, kabın, üstünü plastikfilmle örtün ve fırına verip, sosu % 100 ısıtılmış fırında kaynamaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) ısıtın Kaynamaya başlayınca kabı fırından alıp, bir kenara bırakın Bütün sularını bırakmış ıspanakları kabaca doğrayın Kaptaki sosa ekleyerek, karıştırın Süt, hintcevizi rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, kabı fırına verip, % 100 ısıtılmış fırında ıspanaklar ısının-caya kadar (yaklaşık 2 dakika) bekletin Kabı fırından alıp, bir kenarda 2 - 3 dakika beklettikten sonra, mantarlı kremalı ıspanağı 4 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın |
|