Kerevız Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kerevız ÇorbasıKEREVIZ ÇORBASı MALZEMELER 2 adet kereviz 3 adet havuç 1,5 litre su (yaklaşık 6 bardak) 3 kaşık un 1 soğan 2 kaşık margarin Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Yağ hafifçe eritilir İçine ince doğranmış soğan ilave edilir Birkaç kez çevrilir Üzerine yıkanmış ayıklanmış ve ufak ufak doğranmış kereviz ve havuçlar ilave edilir 1-2 kez daha çevrilir Üzerine hafifçe sulandırılmış, boza kıvamına getirilmiş un ilave edilir Bu şekilde de 1-2 defa çevrildikten sonra üzerine su ilave edilip yarım saat kadar pişirilir Arzuya göre tuz konur Not ve öneri: Kereviz sapları ayrılıp çorbanın pişmesine yakın ince ince doğranmış olarak ilave edilirse daha lezzetli olur ![]() |
|
|
|