Tahinli Yaprak Sarma |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Yaprak SarmaMalzemeler : 1,2 kg yaprak 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 bardak tahin 2 orta boy soğan 1 yemek kaşığı kuru nane 2 bardak su 1yemek kaşığı tereyağ Köri -- Sebze Yemekleri -- Patates Mantısı Ayçiçek Yağlı Bakla Fırında ıspanaklı patates Tahinli Yaprak Sarma Hazırlanışı : Soğan yemeklik doğranıp yağda hafifçe kavrulur2 bardak yıkanmış bulgur katılırArzu edilen baharatlar eklenir ve kavrulurTahin eklenirBir süre karıştırıldıktan sonra 2 bardak sıcak su eklenip pilav gibi demlenmeye bırakılırDemlendikten sonra kuru nane eklenip tekrar karıştırılır Ilıdıktan sonra hazırlanan bu iç malzeme bilinen dolma gibi yaprağa sarılırOrta ısıdaki ateşte bir bardak sıcak su eklenip pişirilirServis sırasında kızdırılmış tereyağda kırmızı biber ve nane kavrulup üzerine dökülür Arzu edilirse yoğurtlada servis yapılabilir Antalya/Akseki yemeğidir |
|