Köfteli Bezelye |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli BezelyeKöfteli Bezelye Akşam yemeğiniz için hem besleyici hem de doyurucu bir tarife mi ihtiyacınız var? O halde köfteli bezelye yemeği tarifimiz tam size göre! Malzemeler, * 1 Kutu konserve bezelye * 1 Adet orta boy patates * Yarım kg köftelik kıyma * 2 Adet orta boy kuru soğan * 4-5 Dal maydanoz * 1 Yemek kaşığı sıvıyağ * 1 Yemek kaşığı domates salçası * 5 Su bardağı sıcak su * Damak zevkine göre tuz, pul biber, karabiber * Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı, 1 1 adet soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın 2 Derin bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın 3 Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun 4 Tencereye salçayı ilave edip kavurmaya devam edin 5 Patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın 6 Patatesi tencereye ekleyip 1-2 dakika kavurun 7 5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edip yaklaşık 25 dakika pişirin 8 Konserve bezelyeyi bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün 9 Bezelyeyi tencereye ilave edip yumuşayana kadar pişirin 10 Köftesini hazırlamak için yoğruma kabına kıymayı alın 11 Soğanı rendeleyin, maydanozu incecik kıyın ve kıymaya ekleyin 12 Baharatları ekleyip tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun 13 Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın 14 Bol ve kızgın yağda köfteleri kızartın 15 Fazla yağını alması için kâğıt havlu serilmiş tabakta bir süre bekletin 16 Köfteleri bezelye tenceresine ilave edip kısık ateşte 5-6 dakika pişirin 17 Sıcak servis yapın Notlar, * Su miktarını azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz * Mevsiminde taze bezelye kullanmak isterseniz yarım kilo bezelye yeterli olacaktır Afiyet Olsun Burcu Kuran |
|