Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveçte, patlıcan, tava

Güveçte Patlıcan Tava

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Patlıcan Tava








Malzemeler

6 adet kuzu kol parça
6 adet patlıcan
6 adet domates
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber çuşka
20 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi
Patlıcanları yıkayıp, çizgili biçimde soyun Uzunlamasına dörde bölün Kuşbaşı doğrayın Tuzlu suda bekletin

Etleri yıkayıp, toprak güvece koyun 3 adet domatesi etlerin üzerine doğrayın 10 diş sarımsağı soyup, bütün olarak ekleyin

Patlıcanların yarısını, etlerin üzerine yerleştirin Domateslerden bir sıra yapın Yeşil ve kırmızı biberlerin yarısını doğrayın Üzerine kalan patlıcanları yerleştirin Sırayla kalan sarımsakları, domatesi, biberleri ekleyin Tuzu ve karabiberi katın

Güvecin üstünü, soyduğunuz patlıcan şeritlerini yanyana dizerek, kapatın Su koymadan, 175 derecedeki fırında, 90 dakika pişirin Patlıcan kabuklarını üzerinden alın Güveci ters çevirerek, servis tabağına alınSıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.