![]() |
Portakal Sulu Kereviz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Sulu KerevizMalzemeler, 1 kilo kereviz 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 su bardağı su 3 adet havuç 2 adet kesme şeker 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu Hazırlanışı, Kerevizlerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Derin bir kabı suyla doldurup içine limon suyunu ekleyin ![]() Kerevizleri limonlu suda 15 dakika bekletin ![]() Havuçların kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın ![]() Orta boy tencereye zeytinyağını alıp kızdırın ![]() Üzerine havuçları ekleyip 5 dakika kavurun ![]() Kerevizleri ilave edip 5 dakika daha kavurun ![]() Portakal suyu, su, kesme şeker ve tuzu tencereye ekleyin ![]() Hafifçe karıştırın ![]() Orta dereceli ateşte yaklaşık yarım saat pişirin ![]() Servis yapmadan önce üzerine dereotu serpin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|