![]() |
Tarhunlu Bostancıkabağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarhunlu BostancıkabağıTarhunlu Bostancıkabağı =MALZEMELER= 500 g bostancıkabağı (kabukları soyulup, her biri boylamasına 2'ye kesildikten sonra, çekirdekleri ayıklanarak, ince dilimlenmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 tatlı kaşığı tarhun 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 6 cl (1/4 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu =HAZIRLANIŞI= Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, çiçekyağını ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|