Brüksel Lahanası Çorbası (6 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Brüksel Lahanası Çorbası (6 Kişilik)(6 Kişilik) Malzemeler 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Adet Orta Boy Soğan 1 Adet Orta Boy Havuç 1 Adet Orta Boy Patates 150 gr Brüksel Lahanası 6 Su Bardağı Su 3-4 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber 1 Adet Yumurtanın Sarısı 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu Yemeğin Tarifi Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım 6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarmısakları ilave edelim Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim 10 dakika daha kaynatalım Kaselere aktararak servis yapalım Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir |
|