![]() |
Deniz Ürünleri Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünleri SosuKabul Deniz Ürünleri Sosu Gereçler: 2 orta boy soğan 1 ½ yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme un 3,5 bardak süt 5 sap maydanoz Tuz, karabiber, hindistancevizi rendesi 1 bardak çırpılmış süt kremi Kabuklar için: 125 gr tereyağı 1 orta boy havuç 1 küçük soğan 1 diş sarmısak Tuz, karabiber 8-10 tane karides veya böcek Yapılışı: ![]() 1-Soğanları incecik kıyın, yağla birlikte ateş üzerinde biraz döndürün, un katıp 2 dakika daha karıştırın ![]() 2-Sütü azar azar ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Kabuklular için tereyağ: 1-incecik doğranmış olan sebzelere 1 kaşık tereyağı, tuz ve karabiber katarak kısık ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() 2-Ateşten alıp soğumasını bekleyin, sonra da tekelerin kabuklarını çıkartın ve bir havanda iyice dövün ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Yukarıda açıklanan besamel sosla çırpılmiış kremi karıştırın ve yumuşayıncaya dek ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|