Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
evde, hardallar, yapilmis

Evde Yapilmis Hardallar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Yapilmis Hardallar




EVDE YAPILMIS HARDALLAR
INGILIZ HARDALI;
· 1 kap kahverengi hardal tohumu taneleri
· ¼ kap sari hardal tohumu taneleri
· 1 kap=250 ml koyu renkli bira
· 1 ¼ kap= 310-315 ml beyaz sarap sirkesi
· 1 kap hardal tozu+1 kap=250 ml su-KARISTIRIN VE 20 DAKIKA BEKLETIN
· 1 tatli kasigi seker
· 1 tatli kasigi tuz
· 1 tatli kasigi dolmalik bahar-all spice-iri top top tanedir aslinda-boyle alip kendiniz cekin elektrikli kahve degirmeninde-cunku esas tadini goreceksiniz!
· 1 tatli kasigi hint safrani=zerdecal =turmerik ,sari koyu renkli bir tozdur/baharattir(her turlu saglik faydalari da ispatlanmistir-vucudunda surekli enfeksiyon,kronik hastaligi,imun sistem problemi olanlara,karacigere vs cok iyi-herseyde bol kullanin)
· ¼ tatli kasigi hint cevizi=muskat rendesi
· 3 kap=750 ml Ingiliz Hazir Hardali elde edeceksiniz

KIRMIZI SARAP HARDALI;
· 2/3 kap sari hardal tohumu taneleri
· ½ kap kahverengi hardal tohumu taneleri
· ½ kap=125 ml sek kirmizi sarap (dry red wine)
· 1 kap kirmizi sarap sirkesi
· 1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber
· 2 yemek kasigi seker
· 2 tatli kasigi tuz
· 1 yemek kasigi kuru marjoram, oregano veya kekik

YESIL KARABIBER TANELI HARDAL;
· ½ kap sari hardal tohumu taneleri
· ¼ kap siyah hardal tohumu taneleri
· ½ kap=125 ml sek sherry/dry shery
· ¾ kap balsamik sirke
· 2 yemek kasigi yesil tane karabiber taneleri
· 1/3 kap=80 ml zeytinyagi
· 2 yemek kasigi pembe renkli ,taneli karabiber taneleri
· 3 yemek kasigi kiyilmis taze taragon out
· 2 tatli kasigi tuz

hepsi ayni sekilde yapilirAlumunyum olmayan,celik bir tencerede hardal tohumlarini alkolle ,(yani tarifte ne verilmisse-bira,sarap,ve/veya sherry) + sirke ile karistirinBoylece bekletin tam 48 saatAra sira kontrol edin ve tohumlarin tamamen sivi icinde olduguna emin olun;gerekirse dah ekleyin
Simdi tohumlar+siviyi robota alin+oteki malzemenin tamamini koyun ve 4-6 dakika gibi robotu surekli calistirinAlin,cam kavanoza vs koyun ve agzini kapatin;hava almayacak sekilde buzdolabinda muhafaza edin ve kullanmadan once de en az bir hafta bekletin-tadi ancak gelisirBuzdolabinda bir ay koruyabilirsiniz hardallariniziHer turlu seyde,sandoviclerde,beyaz ve kirmizi etle,balikta cok amacli kullanilir

KaynakMartha Stewart

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.