Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamal, sos

Beşamal Sos

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamal Sos




Malzemeler :
3 çorba kaşığı yağ
6 çorba kaşığı elenmiş un
2 su bardağı süt ( kaynatılmış sonra ılıtılmış)
1 adet küçük karanfilli soğan (üzerine bir diş karanfil saplanmış)
Hazırlanışı :
Yağı kalın tabanlı bir tencerede hafif ateşte eritin Unu ilave edip, karıştırın Birkaç dakika, yine hafif ateşte, rengi değişmeden pişirin Isıtılmış sütü azar azar ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle ya da tahta bir kaşıkla karıştırın Karanfil saplanmış soğanı da içine katın

Yaklaşık 30 dakika pişirin Bu sürenin sonunda soğanı içinden çıkarıp sosu tel süzgeçten geçirin Sosu hemen kullanmayıp bir kenara kaldıracak olursanız, soğumaya başladığında üstünde bir kabuk oluşur Üstünün kabuk bağlamaması için üzerini, ayrıca eritilmiş yağdan ince bir tabaka ile kaplayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.