![]() |
Biberli Sos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli SosRendelediğimiz kuru soğanı, sıvı yağda kavuralım ![]() İnce kıydığımız biberleri, sarımsakları ve kerevizi de tencereye ilave edip, kavurmaya devam edelim ![]() Kabuklarını soyup, ince ince doğradığımız domatesleri, fesleğenleri, ve defne yapraklarını da tencereye katalım ![]() Domatesler püre haline gelinceye kadar kavuralım ![]() ![]() Bütün sebzeler eriyinceye kadar kaynatalım ![]() Eridiği zaman ocaktan indirip, tel süzgeçten ezerek geçirelim ve arzu ettiğimiz yemeklerde kullanalım ![]() • 1 adet orta boy kereviz • 1 adet arnavut biberi • 1 adet sivri biber • 500 gram domates • 2 adet kuru soğan • 2 diş sarımsak • 1 tatlı kaşığı domates salçası • 2 çay kaşığı ince kıyılmış fesleğen • 2 adet defne yaprağı • 1 çay kaşığı zeytinyağı • Yeterince tuz, karabiber ve et suyu |
![]() |
![]() |
|