Biberli Sos |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli SosRendelediğimiz kuru soğanı, sıvı yağda kavuralım İnce kıydığımız biberleri, sarımsakları ve kerevizi de tencereye ilave edip, kavurmaya devam edelim Kabuklarını soyup, ince ince doğradığımız domatesleri, fesleğenleri, ve defne yapraklarını da tencereye katalım Domatesler püre haline gelinceye kadar kavuralım Tuzunu, karabiberini ve 2 su bardağı kadar et suyu ya da suyu ilave edelim Bütün sebzeler eriyinceye kadar kaynatalım Eridiği zaman ocaktan indirip, tel süzgeçten ezerek geçirelim ve arzu ettiğimiz yemeklerde kullanalım • 1 adet orta boy kereviz • 1 adet arnavut biberi • 1 adet sivri biber • 500 gram domates • 2 adet kuru soğan • 2 diş sarımsak • 1 tatlı kaşığı domates salçası • 2 çay kaşığı ince kıyılmış fesleğen • 2 adet defne yaprağı • 1 çay kaşığı zeytinyağı • Yeterince tuz, karabiber ve et suyu |
|