Kayisili Parfe |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayisili ParfeMalzemeler: - 1 paket bebe bisküvisi, - 2 yemek kaşığı un, - 1 su bardağı tozşeker, - 200 gr margarin, - 1 adet yumurta, - 1/2 litre süt, - 250 gr kuru kayısı, - 1 su bardağı fındık Sosu için: - 1 yemek kaşığı nişasta, - 3 yemek kaşığı şeker, - 4 yemek kaşığı kakao, - 1,5 su bardağı su Yapılışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın |
|