Meyveli Kup |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli KupMALZEMELER 500 gr krem şanti 250 gram taze (dondurulmuş da olabilir) vişne 200 gram yoğurt vişne suyu 5 çorbakaşığı toz şeker krema 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Krem şanti ve yoğurdu iyice karıştırın Vişneleri tozşekerle 10-12 dakika kısık ateşteçevirdikten sonra, soğumaya bırakın Şekerli vişnelerin yarısını yoğurtlu karışıma ilave edin ve buzlukta 30 dakika bekletin Üzerinde buz kristalleri oluşunca dışarı çıkarın ve çatalla ezin ![]() Kup kadehinin dibine, önceden ayırdığınız vişneleri koyun ![]() Üzerine bir parça vişne suyu gezdirdikten sonra yoğurtlu karışımdan döküp, üstünü krema ile süsleyip servis yapın Arzu ederseniz kenarına küçük gofretler koyabilirsiniz
|
|
|
|