Yoğurt Tatlısı (8 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Tatlısı (8 Kişilik)Hazırlama süresi: 45 dk Malzemeler: 4 çay bardağı un 4 çay bardağı Sek Yoğurt 2 çorba kaşığı Sek Tereyağı 4 yumurta 4 çay bardağı irmik 4 çay bardağı tozşeker 1 portakal 1 tatlı kaşığı karbonat 1 paket vanilya Hindistancevizi Şerbet için malzemeler: 2 su bardağı tozşeker 2 bardak su Yarım limon suyu Hazırlanışı: Önce tatlının şerbetini hazırlayn Bunun için, 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu bir tencerede karıştırarak kaynatıp, içine yarım limonun suyunu ekleyin Beş dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın Geniş bir içinde 4 çay bardağı tozşekerle yumurtayı köpürtün İçine sırasıyla Sek Yoğurt, portakal kabuğu rendesi, un, irmik, eritilmiş Sek Tereyağı, vanilya ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın Yağlanmış, derin bir fırın tepsisine bu karışımı döküp 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün Yoğurt Tatlınızın soğumasını bekledikten sonra dilimleyip servise hazır hale getirin Üzerine hindistancevizi serperek süsleyin Afiyet Olsun |
|