Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatalı, kestane, pudingi

Çikolatalı Kestane Pudingi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Kestane Pudingi




Malzeme (6-8 kişilik)
Hamuru:
750 gr kestane,
250 gr tereyağı,
3 çorba kaşığı taze krema,
250 gr bitter çikolata,
200 gr şeker,
1 kahve kaşığı vanilya,
15 adet tatlı bisküvi,
3 çorba kaşığı doğranmış karışık meyve şekerlemesi
Glaze etmek için:
150 gr bitter çikolata,
100 gr taze krema
Süslemek için:
10 adet vişne şekerlemesi

Bu tatlıyı servis etmeden birgün önce hazırlayın
Kestanenin kabuklarını ayıklayıp büyük bir tencereye koyun Üzerini örtecek kadar tuzlu su koyup, orta ateşte 15 dakika haşlayın Tencereyi ateşten almayıp bir kevgirle kestaneleri tencereden bir başka kaba aktarın Kestaneleri üzerinden soğuk su geçirerek soğuttuktan sonra iç kabuklarını soyun Kestaneleri yeniden tuzlu kaynar suya atıp 30 dakika daha kaynatın Tencereyi ateşten alıp kestaneleri bir kevgire çıkarın Büyükçe bir kapta (veya elektrikli çırpıcıda) kestaneleri ezerek püre haline getirin (Bu işlemi yaparken kestanelerin soğumamış olması gerekir Çünkü soğuk kestane içinde ufak da olsa parçalar kalacağı için, tam püre haline gelmez) 50 gr tereyağ ve taze kremayı ilave edip birkaç kez daha karıştırıp bir kenara bırakın Küçük parçalar halinde kırılmış çikolatayı orta boy bir tencereye koyun Daha büyük bir tencereyi yarıya kadar suyla doldurup, suyu harlı ateşte kaynatın Su kaynayınca, ateşi hafifçe kısıp, içinde çikolatanın bulunduğu tencereyi büyük olanın içine oturtun Tahta bir spatula ile sürekli karıştırarak çikolatayı eritin Çikolata eriyince, karıştırmaya devam ederek, küçük parçalar halinde tereyağı, şekeri ve vanilyayı ilave edin Kısa bir süre karıştırdıktan sonra sıcak haldeki kestane püresini ekleyip küçük tencereyi aaagaha çıkarın Ateşi söndürüp içinde kaynar su bulunan büyük tencereyi de ateşten alın
Bisküvileri küçük parçalar halinde ufalayıp doğranmış meyve şekerlemeleri ile beraber çikolatalı karışıma ilave edin Tekrar karıştırın
Hazırlamış olduğunuz hamuru dibi ve kenarları yağlanmış, tercihen bir şarlot yoksa derince bir pasta kalıbına boşaltıp üzerine kalıbın ağzına uygun bir tabak, onun da üzerine hafifçe bir ağırlık koyduktan sonra buzdolabına kaldırın
Ertesi gün kalıbı buzdolabından çıkartıp pudingi, kalıbın dibine vurarak veya birkaç saniye sıcak suya daldırıp çıkarttıktan sonra alt-üst ederek bir servis tabağına çıkartın Puding serin bir yerde dururken orta boy bir kaba, küçük parçalar halinde 150 gr bitter çikolatayı koyun Daha büyük bir tencereyi yarıya kadar su ile doldurup suyu harlı ateşte kaynatın Su kaynayınca ateşi hafifçe kısıp çikolatanın bulunduğu tencereyi kaynar su dolu tencerenin içine oturtun Bir tahta spatula ile sürekli karıştırarak çikolatayı eritin Küçük tencereyi büyüğünün içinden çıkartıp aaagaha alın Ateşi söndürüp büyük tencereyi de ateşten alın Erimiş çikolatanın içine 100 gr taze kremayı ilave edip bir yumurta teli ile üç-dört kez karıştırın Kremalı çikolata sosunu pudingin üzerine döküp bir spatula ile pudingin üzerine ve yanlarına sıvayın Tekrar buzdolabına kaldırmadan (bu takdirde sos donuklaşacaktır) serin bir yerde sosu sertleşmeye bırakın Sos sertleşince pudingin üzerini vişne şekerlemeleri ile süsleyip, servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.