Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çikolatalı, tagliatelle

Çikolatalı Tagliatelle

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çikolatalı Tagliatelle

• 2 yumurta
  • 1 1/2 bardak ekmek unu (Ben normal un kullandim)
  • 2 yemek kasigi kakao 3 yemek kasigi pudra sekeri (Arzuya gore arttirilabilir)
  • 56 g beyaz cikolata
  • 2/3 bardak sut kremasi
  • Suslemek icin kucuk meyva, cekilmis fistik ya da cikolata bukleleri

Buyuk bir kasede once yumurtalari cirpin Un, kakao ve pudra sekerini yumurtalarin uzerine eleyin Catalla karistirin ve hamuru elinizle toparlayarak top haline getirin Hamurun sert fakat yapismayan ve yogrulabilir kivamda olmasi gerekiyor Eger yapisma gozlerseniz, biraz daha un ekleyebilirsiniz Hafif unlu bir zeminde 5 ila 10 dakika ya da puruzsuz olana kadar yogurun (Yogurma islemini Kitchenaid'le de yapabilirsiniz) Nemli bir havluya sarip 30 dakika dinlendirin

Hamurunuzu hafif unlu bir zeminde iyice incelene kadar acin Bir havlunun uzerinde 30 dakika kurutun Sivri bir bicakla ince seritlere kesin ve bir iskemlenin arkasina atilmis havlu uzerinde 20 dakika dinlendirin (Ben acma ve kesme islemleri icin makarna makinemi kullandim)

Buyuk bir tencerede su kaynatin Tagliatelleyi 3-4 dakika kadar pisirin ve suzgece dokup suzun Sosu hazirlamak icin, ufak bir sahanda kremayi kaynama noktasina getirin Altini kapatip kucuk parcalara kestiginiz beyaz cikolatanizi ekleyin Devamli karistirarak cikolatanin erimesini ve sosun puruzsuz olmasini saglayin Makarnanizi arzu ettiginiz gibi susleyerek sosuyla birlikte servis yapin Tagliatelleyi beyaz cikolatali sos yataginda resimledim ama yerken asagidaki resimde gorundugu gibi sosla karistirip uzerine bol cekilmis fistik serptik

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com