![]() |
Kemal Paşa Tatlısı Hakkında Bilgi Ve Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kemal Paşa Tatlısı Hakkında Bilgi Ve TarifiGulab jamun Kemalpaşa tatlısı, Mustafakemalpaşa ilçesinde küçük süthanelerle üretilmeye başlayan, Türkiye'ye Bulgaristan'dan göç eden muhacirler tarafından getirilen tatlı çeşidi ![]() Halen 15'e yakın tesiste günde 1 milyon adete varan üretim miktarlarına erişmektedir ![]() ![]() ![]() Süt, dev kazanlarda pastörize edilmekte ve peynire dönüştürülmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlı kaynayan şekerli suya atılarak şişmesi sağlanır ve şerbetin içinde soğutulur ![]() ![]() 50 Adet kemalpaşa tatlısı 5 Su bardağı su 5 Su bardağı şeker Süslemek için : Kaymak
![]() |
![]() |
![]() |
|