Elazığ Yöresi Tatlıları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elazığ Yöresi TatlılarıBAKLAVA MALZEMELER: Yeteri kadar un, nisasta ve ceviz içi 1 paket sanayagi 1 adet yumurta 1 kase yogurt , 1 çay kasigi karbonat Yarim su bardagi yag YAPILISI: 1 Yumurta, yogurt ve sivi yag karistirilarak içerisine yeteri kadar un konulup karbonat ilave edilerek yumusak bir hamur yapilir![]() 2 Hazirlanan hamur topaklara ayrilarak nisasta ile açilir Tepsi yaglanarak yufka serilir Yufkanin üzerine havanda dövülmüs ceviz serpilir Bu isleme yufkalar bitene kadar devam edilir![]() 3 Yufkalar bittikten sonra istenilen sekilde kesilerek üzerine , bir paket sanayagi eritilip iyice kizartildiktan sonra dökülür ve kizgin firinda kizartilir![]() 4 Kizartma islemi tamamlandiktan sonra sogutulur ve hazirlanan surup sicak olarak üzerine dökülür![]() |
|
|
|