![]() |
Kuru Kayısılı Pay |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Kayısılı PayMalzemeler, Hamuru için, 1 adet yumurta 5 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 100 gram margarin (oda sıcaklığında) 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Ara Katı için, 500 gram kuru kayısı 5 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı, Kayısıları bol suyla yıkayıp süzün ![]() Orta boy tencereye kayısıları alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ![]() Yumuşayınca kadar haşlayın ![]() Haşlanan kayısıları süzüp orta büyüklükte doğrayın ![]() Kayısı, şeker ve tarçını iyice karıştırın ![]() Hamurunu hazırlamak için derin bir kaba unu alın ![]() Unun ortasını havuz gibi açıp hamuru için gerekli malzemeleri ilave edin ![]() Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun ![]() Orta boy kelepçeli tart kalıbını yağlayın ![]() Hamuru iyice bölüp yarısını tart kalıbına yerleştirin ![]() Kayısılı harcı hamurun üzerine dökün ![]() Kalan hamuru kayısılı harcın üzerine yayıp elinizle bastırın ![]() Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Pişen tartı fırından çıkarıp ılınması için bekletin ![]() Tart ılındıktan sonra kalıptan çıkarın, dilimleyip dondurma ile servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|