![]() |
Vişneli Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli KurabiyeMalzemeler, Hamuru için, 1 çay bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta sarısı 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 3 su bardağı un Üzeri için, 1 çay bardağı vişne reçeli 2 yemek kaşığı su 1 çay kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı fındık içi Hazırlanışı, Kurabiye hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun ![]() Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin ![]() Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarın ![]() Merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın ![]() Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzı ya da kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarın ![]() Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın ![]() Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ![]() Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin ![]() Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin ![]() Küçük bir tavaya vişne reçelini alıp kısık ateşte eritin ![]() Su ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın ![]() Kıvamı koyulaşınca ocaktan indirin ![]() Vişneli sosu kurabiyelerin üzerine sürün ![]() Geniş bir servis tabağına alın ![]() Üzerine çekilmiş fındık içi serpin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|