Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokması, selçuk

Selçuk Lokması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selçuk Lokması




Selçuk Lokması

Zevkinize göre iri taze üzüm tanelerini, çekirdeksiz kuru kayısıyı veya kuru mürdüm eriğini iyice yıkayıp suda ıslatarak şişirdikten sonra un, bir çimdik tuz ve suyla yapılmış kurkut'a (boza kıvamındaki hamur) teker teker batırıp çıkarın ve ateşte bulunan kızgın ve bol zeytinyağına atın Kızaranları kevgirle süzerek tavadan çıkarıp servis tabağına koyun Üzerlerine isteğe göre pudra şekeri, marmelât veya bal döküp sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.