Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hoşabi, karpuz

Karpuz Hoşabi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz Hoşabi



KARPUZ HOŞABI

MALZEME:

Orta boy karpuz 1 adet
Şeker 1,5 kg
Sönmemiş kireç Yarım kg
Kabuk vanilya 1 adet
Limon suyu 3 adet

YAPILIŞI:
Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun 7 x 4 cm büyüklüğünde parçalara ayırın Genişçe bir kaba koyun Üzerine sönmemiş kireci ilave edin Üzerini örtecek kadar su ekleyin Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin Karpuz kapuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın Tekrar genişçe bir kaba aktarın Üzerini örtecek kadar su ekleyin Kabuklar yumuşayana dek kaynatın Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba aktarın Üzerini örtecek kadar su ekleyin 3 limonun suyunu ilave edin Yarım saat bu şekilde bekletin Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın 1,5 kg şekeri ve kabuk vanilyayı ekleyin Akideleninceye kadar kısık ateşte kaynatın İyice soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.