Kremali Osmanli Çileği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremali Osmanli ÇileğiKREMALI OSMANLI ÇİLEĞİ MALZEMELER 500 gr çilek 1 limon 8 yaprak jelatin ½ kg Krem şantiye 1 paket şekerli vanilya ½ litre su Üzerine ayrıca 250 gr Çilek HAZIRLANIŞI Tatlının şurubunu hazırlayın Bunun için şekeri ve verilen ölçüdeki suyu birlikte kaynatıp, 5 dakika sonra ateşten alın, ılımaya bırakın Çilekleri ayıklayın, elekten geçirin Elde ettiğiniz çilek ezmesinin içine, limon suyunu koyarak,bunu da şuruba karıştırın Bu arada soğuk suyun içinde ıslattığınız jelatinleri de , yedire yedire şuruba dökün Vanilyalı şekeri, krem şantiye ile karıştırın, bunu da diğer çilekli karışımın içine boşaltın Hepsini bir geniş kalıbın içine boca edin Buzdolabına koyun Bir gün bekletin Sofraya getirmeden önce tatlı kalıbınızı içi sıcak su dolu bir kaba yerleştirin yerleştirin Kalıbı başaşağı ederek, düz bir tabağa boşaltın Böylece tatlınız bozulmadan kalıptan ayrılacaktır Tabağın kenarlarını çilekle süsleyip, servis yapın![]() |
|
|
|