Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keşkek, tavuk

Tavuk Keşkek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Keşkek



Malzemeler: 1 adet tavukgöğsü, 1 su bardağı nohut, 2 su bardağı aşurelik buğday, 5 su bardağı su, 2 yemek kaşığı tereyağı, yeterince tuz, kırmızıbiber ya da pul biber

Hazırlanışı: Buğdayı ve nohudu akşamdan yıkayarak ayrı ayrı ıslatalım Düdüklü tencereye buğdayları ıslatma suyuyla birlikte, nohutları ise süzerek alalım Suyu, tuzu ve tavukgöğsünü ekleyelim Ağır ateşte buğdaylar ezilip suyunu çekene kadar pişirelim İçindeki tavuğu çıkarıp kemiklerini ayırarak tiftikleyip tekrar aynı tencereye alalım Karışımı kaşıkla çırparak etin buğdaya karışmasını sağlayalım Bir tavada tereyağını eritip kırmızıbiber ilave edip ocaktan alalım Hazır hale gelen keşkeği servis tabağına alarak, üzerine hazırlamış olduğumuz biberli yağı gezdirerek servise hazır hale getirelim Not: Bu yemek arzu edilirse aynı tarif ile kırmızı etle de pişirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.