![]() |
Ördek Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ördek Kebabı TarifiMalzemeler 1 çorba kaşığı kekik 2 adet havuç 4-5 sap fesleğen 2 adet kabak 1 demet maydanoz 4 adet patates 50 gr tereyağı 2 adet soğan 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı beyaz şarap 1 çorba kaşığı domates salçası 1 adet ördek 2 su bardağı portakal suyu 1 demet dereotu 1 çorba kaşığı biber salçası Yapılışı Bir bütün ördeği fazla pişirmeden etlerini ayıklayacak kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Ördek ve kaz gibi av hayvanları pişerken genellikle portakal ve garni buketi kullanılmasının sebebi bu tür hayvanların ağır kokusunu hafifletmek içindir ![]() |
![]() |
![]() |
|