![]() |
Kaz Kizartmasi Firinda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaz Kizartmasi FirindaKullanılacak malzeme: 1 kaz palaz, 2 baş soğan, 3 diş sarmısak, 2 havuç, 7 çorba kaşığı sadeyağ, 2 demet maydanoz, 1 bardak su, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: En çok altı aylık olan bir kazın tüylerini yolup içini temizledikten ve küçük tüylerini gidermek için tütsüledikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() ![]() Buzdolabında veya karın içinde 3 - 4 gün dinlendirilmiş kazın içine temizlenmiş ve yıkanmış iki demet maydanozu koyduktan sonra ayaklarını arkaya geçirip bağlamalı ve geniş - yayvan bir toprak tencereye (güvece) oturtmalı ![]() ![]() ![]() Tenceredeki su kaynamaya başlayınca bunu ateşten almalı ve kapağı örtülü olarak kızgınca bir fırına sürmeli ![]() ![]() ![]() Kaz iyice yumuşayıp pişince güvecin kapağını kaldırmalı ve vakit vakit kaptaki yağlı sudan kaşık kaşık alıp kazın üstüne dökerek bu kümes hayvanının dört bir yanını nar gibi kızartmalı (kazı kızartırken önce bir yanını nar gibi yapmalı ![]() ![]() Kaz kızarınca güveci fırından çıkarmalı ve isteğe göre ya tüm olarak veya parçalara bölerek servis tabağına koymalı Güveç tekileri de tahta kaşıkla iyice ezdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirmeli ve gene isteğe göre ya kaz parçalarının üstüne dökmeli veya salça kâsesine boşaltıp kazla birlikte servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
|