![]() |
Tatlı Ekşili Tavuk (4 Kişilik) (Çin Mutfağı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Ekşili Tavuk (4 Kişilik) (Çin Mutfağı)Tatlı Ekşili Tavuk (4 kişilik) (Çin Mutfağı) ![]() Malzemeler 500 gr ![]() 1 adet havuç 1 adet soğan 2 adet dolmalık biber Sıvı yağ, Tuz Hamuru için: 10 çorba kaşığı patates nişastası 10 çorba kaşığı un 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta 1 çay bardağı su Tatlı ekşili sos için: 4 çorba kaşığı şeker 4 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı salça 3 adet domates Yemeğin Tarifi Hamuru için, patates nişasta; un, kabartma tozu, yumurta ve suyu pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp, boza kıvamında bir hamur elde edin ![]() ![]() Sosu için, şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte 5 dakika kavurun Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın ![]() Tavaya 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın ![]() ![]() Hızlı ateşte 3 dakika sote edin ![]() ![]() ![]() Kızarttığınız tavuk parçalarını ilave edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|