Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kişilik, tarçınlı, tavuk

Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik)




MALZEMELER

1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti

1 adet soğan

Yarım çay kaşığı karabiber, tuz

1 yemek kaşığı tereyağ

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye, yarısına kadar su koyup içine tavuğu yerleştirin, 1 ad soğanı bütün olarak içine koyun Üzerine tuzu ve karabiberi serpin 10-15 dakika haşlayın Tavuğu haşladıktan sonra tencerenin içinde alıp suyunu süzdürün

Küçük bir kapta zeytinyağı, tarçın ve toz karabiberi karıştırın Bu karışımı haşlanmış tavuğun her tarafına sürün Tavuğu yağlanmış tepsiye koyun pembeleşinceye kadar fırında pişirin

Fırından çıkardığınız tavuğu üzerine parça parça tereyağını koyup servis tabağına alın İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.